sobota 20. října 2007

Zbabělci se neukážou a slaboši zemřou!

Protože zájem o Norsko neutichá a zmrzlá zem je na zakopávání rampouchoidních cestovatelů vysoce nevhodná, přijměte prosím následující varování. Kdo ho bude ignorovat a bude si potom stěžovat, bude obrán o vybavení, vyslečen z teplého oděvu a ponechán vlkům.

Pro představu, cituji z jedné starší výpravy do oblastí, kam se i my chystáme:

Na mapě je nějaká chata, Knutsbu. Ale ani po více než desíti kilometrech není nikde vidět.....

(Druhý den ráno) Dnes je neuvěřitelně nádherně, jasný den ale také znamená, že teplota klesla na -25 celsi
a. Asi 200m od našeho stanu vidím nějakou nepravidelnost ve sněhu. Jdu se tam podívat a je to nějaká roura. Po chvíli kopání narážím na střechu - jediné, co by to mohlo být, je Knutsbu.

A nebo možná ještě lepší.....


Čím víše stoupáme, tím je větrněji. Počasí je totálně mrazivé. Mezi horami vítr zesiluje díky tunelovému efektu. Viditelnost se zhoršuje, začíná sněžit... Objevují se první ledová pole a pulka se neustále převrací. Kloužu zpátky a znova a znova musím pomáhat Patrikovy na nohy....V bouřce mrzne obličej a hrozí omrzliny jak nosu, tak i lící.... Patrik už vypadá beznadějně a křičí ke mě o pomoc....dokonce ani s odepnutými lyžemi se nedokážu zastavit a kymácím se na místě. Co teď?....Všechny kosti bolí zimou a kolena a klouby se stěží hýbou.... .



No, ale nechme strašení, ještě byste si to rozmysleli a já bych musel brát vlastní jídlo. Dobrá zpráva je, že v naší oblasti je i chatka zadarmo (možná víc, zatím nevím). Taky počasí není vždycky smrtící, bývá i hezky:)

Btw, soutěž o určení naší cílové destinace pokračuje!

A k těm dvěma - jejich názor na celou akci vyjadřuje poslední citát: "Vrátíme se. Neboť zimní treking je, a zůstane naší novou posedlostí".

2 komentáře:

Olif řekl(a)...

A odtajnění tady toho story se někdy dočkáme...? :o))

Olif řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.